Inloggen
Laatste update: 7 April, 2024

Sven Koops en Django Botter gekwalificeerd voor NK judo

• Published in Nieuws

Zaterdag hebben Sven Koops en Django Botter van B.S.V. Anbergen Drenthe deelgenomen aan het district kampioenschappen -15 jaar judo in Beilen.
Sven wist de eerste twee wedstrijden te winnen en mocht zich klaarmaken voor de strijd om het goud, helaas was een judoka uit Heerenveen toch net te sterk maar Sven wist een hele mooie tweede plek te behalen en zich daarmee te kwalificeren voor het NK judo.

Django Botter wist de eerste wedstrijd van de uiteindelijke nummer 1 net te verliezen, met nog 20 seconden op de klok kreeg hij een waza-ari tegen, maar mocht zich wel klaarmaken voor de strijd om een bronzen medaille.
Deze wist Django mooi te winnen en zich daarbij ook te kwalificeren voor het NK.
Een erg mooie prestatie voor beide judoka’s die goed op dreef zijn. Zaterdag 14 oktober zal in Hoogeveen het Activum het NK -15 jaar plaatsvinden.
Trainer Ingmar Oosterhof kijkt weer geslaagd terug op deze wedstrijd dag en gaat de judoka’s klaarmaken voor het NK.